SK Zlín - klub šermu
SPORT

SK Zlín - klub šermu
Navigovat Navigovat Facebook

Okružní 4685, Zlín


Telefon: +420728363793
E-mail: sksermzlin@gmail.com
Web: www.klubsermuskzlin.cz

Vítáme příznivce šermu na našich stránkách.

Jsme klub otevřený a proto zveme všechny zájemce o elegantní sport, kde se mísí rychlost, hbitost a výdrž s přemýšlivostí a leckdy také s mazaností a věříme, že nikdo z těch, kdo se na 16.ZŠ na Jižních Svazích v pondělí či pátek od 18:00 přijde alespoň podívat, nebude zklamán.

Posláním SK Zlín - klub šermu je podporovat disciplínu dětí ve Zlíně, vychovávat mladé sportovce, kteří budou reprezentovat nejen město Zlín, ale i celý region. Současně se budou bavit soutěžením ve sportovním šermu fleretem, který je u nás, ale zejména ve světě oblíběn jako národní, mezinárodní a také olympijský sport.

Šerm, jak řekl italský mistr Giuseppe COMINI, je jedním z nejlepších tělesných cvičení pro ty, kteří chtějí současně využít svou sílu, obratnost, eleganci, pro ty kteří stojí o hodnoty jemného charakteru, rytířství, velkorysosti, loiálnosti. Šerm dokonale vypiluje citlivost ruky, oka, zdokonaluje mysl, zvyšuje inteligenci a umožní promyslet si čin před tím, než ho provedete.

Je nemožné nenalézt v šermíři povahové vlastnosti jako jsou laskavost, velkorysost, přísné dodržování pravidel a zdvořilost.