SEČUÁN OČIMA PETRA VOLDÁNA


16.1.2019 17:00
SEČUÁN OČIMA PETRA VOLDÁNA
Kolektivní dům
Navigovat Navigovat
Při další cestovatelské besedě s Petrem Voldánem zavítáme do jedné z čínských provincií - do Sečuánu. S dlouholetým rozhlasovým zpravodajem a spolupracovníkem ČT Ostrava se podíváme do západní části Číny, která je - mimo jiné - domovem čaje. Uslyšíte podrobnosti o čajových rituálech i kultuře pití čaje v regionu, odkud se čaj vydal do světa.

Z provincie Sečuán se ale rozšířil i ručně tkaný brokát. Přesvědčíte se, že na unikátních stavech "přibývá" neuvěřitelně pomalu. Ze Sečuánu je ovšem i kuře Kung Pao, Sečuánský pepř a další originality sečuánské kuchyně. Prohlédnete si i sochu největšího sedícího Buddhy na světě náš host vám přiblíží i další zajímavosti ze zákulisí natáčení televizních dokumentů "Postřehy odjinud". Například i tajemnou techniku tzv. "střídání tváří" v klasické části světoznámé sečuánské opery. Navštívíte také jedno ze tří největších nalezišť dinosaurů, tržnice a potkáte i roztomilé "černobílé diplomaty" - pandy velké.

Vstupné: 70 Kč, studenti, senioři 30 (možno zakoupit v Městském informačním a turistickém středisku, přízemí radnice nebo v Alternativě před akcí)

Podobné události