Na zámku ve Zlíně zahraje slovenský Preßburger Klezmer Band


29.6.2019 19:00
Na zámku ve Zlíně zahraje slovenský Preßburger Klezmer Band
Zlínský zámek
Navigovat Navigovat
Koncertním vystoupením jedinečné slovenské kapely Preßburger Klezmer Band pokračuje na zámeckém nádvoří zámku program Zámeckého kulturního léta. Osmičlenné uskupení z Bratislavy představí v sobotu 29. června 2019 od 19 hodin svou hudbu inspirovanou emotivními a tanečními styly ze střední a východní Evropy - klezmerem, propojené s moderní world music, jazzem, latinem a reggae.
Jeden z předních představitelů evropské scény world music, držitel ocenění za nejlepší slovenské album v tomto žánru, skupina Preßburger Klezmer Band přijíždí do Zlína představit svou tvorbu – koktejl židovské, slovenské, balkánské a orientální hudby i cikánského folkloru kombinovaný s moderními prvky jazzu, latina, reggae a world music. „Na scéně na nádvoří zámku vystoupíme se směsí písní a skladeb z nejnovějších projektů,“ uvádí jeden z členů kapely, houslista Andrej Werner.
Bratislavské uskupení se pohybuje na hudební scéně od roku 1995, koncertuje nejen na Slovensku a v Evropě, ale i v zámoří. Zlínské publikum se může těšit na emotivní a taneční klezmerovou hudbu a podmanivou interpretaci známých i unikátní písní, zejména v jazyku jidiš, slovenštině, maďarštině, angličtině a balkánských jazycích.
Koncert se koná 29. 6. 2019 v 19 hodin na nádvoří Zlínského zámku. V případě nepříznivého počasí bude přesunut do vnitřních prostor. Vstupné je ve výši 120 Kč.

Podobné události