Aj, ty svatý Rochu, daj nám vína trochu


12.9.2020 14:00 - 13.9.2020 18:00
Aj, ty svatý Rochu, daj nám vína trochu
Park Rochus Uherské Hradiště
Navigovat Navigovat
Stalo se již zvykem, že se skanzen Rochus aktivně zapojuje do Dnů evropského dědictví a otevřených památek v Uherském Hradišti, které probíhají současně se Slováckými slavnostmi vína. Ty letos bohužel z důvodu hygienických opatření kvůli koronaviru neproběhnou, přesto jsme se rozhodli plně zachovat náš doprovodný program k této akci a realizovat jej v rámci zmíněných Dnů otevřených památek.
Všechny, kdo se těšili na bohatý folklorní program v centru města a jsou ze zrušení Slavností vína zklamaní, srdečně zveme na Rochus!

V sobotu 12. 9. 2020 vystoupí ve skanzenu Folklorní soubor Míkovjan z.s. s CM Litera, Jitka Feldvabelová představí svůj autorský pořad Co se nosilo pod krojem, nebudou chybět ukázky vyšívání krojů na šicím stroji či ručně, a další řemeslné nebo zemědělské práce včetně ukázky presování vína na starém lisu nebo dobové dětské hry.

Navštíví nás také lahodné Placky z pece, okoštujete burčák z Vinařství Medek, a na čepu bude, tak jak je u nás obvyklé, místní pivo z Jarošovský pivovar.

Vstup do skanzenu je volný v rámci Dnů evropského dědictví a otevřených památek.

Podobné události